Houtven tegels

Waarom een hekwerk rond mijn tuin?

Geplaatst op

Een erfafscheiding of hek is al vele honderden zo niet duizenden jaren een vast onderdeel van het inrichten van de omgeving rond een woonplek. Toen voor het eerst huizen gebouwd werden en het land gecultiveerd compleet met veeteelt, werd het aanleggen van een hekwerk steeds belangrijker. Een hekwerk stelt mensen in staat om een stuk land te controleren. In deze blog gaan we verder op in.

De waarde van een hekwerk

Sinds mensenheugenis is een hek zeer belangrijk voor het overleven. Door een hek te maken rond een gebied valt dit veel beter te controleren. Het is veiliger, want wilde dieren kunnen niet zomaar bij je woonplek komen. Door de eeuwen heen is het gebruik van het hek geëvolueerd. Ook als sierobject werd het steeds vaker gebruikt. De mooiste voorbeelden kun je zien in hekken uit de 19e eeuw, die nog zo mooi van gietijzer gemaakt zijn en in de victoriaanse stijl uitgevoerd met gietijzeren bloemen erop. Tegenwoordig worden er ook nog steeds hele mooie hekwerken gemaakt die geplaatst worden door de enthousiaste medewerkers van een hekwerk bedrijf.

Welke stijl kies je voor je tuin?

Bij het kiezen van een stijl voor je hekwerk rond de tuin, is het heel erg belangrijk dat je luistert naar je eigen smaak. Natuurlijk is een budget belangrijk, maar wanneer je voor iets goedkoper gaat en niet tevreden bent met het eindresultaat, is het alsnog een duurkoop. Kies uit een industrieel, landelijk of zelfs neoklassiek hekwerk en maak van je tuin een schitterende plek. Zo’n hekwerk geeft je ook echt privétuin en stelt je in staat om dieren uit de tuin te weren die je liever niet hebt, bijvoorbeeld katten en honden. Eventueel kun je een rij bomen langs het hek planten die het zicht blokkeren vanaf de weg.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee langs verschillende opties van hout en tegels. Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ vanhoutventegels.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden