Historiek

Het prille begin

In 1905 richt ‘Soo’ Van Houtven aan het station van Heist een groothandel op in onder meer steenkool. Dat is meteen het prille begin van de firma Van Houtven NV.

 

Enkel jaren later start Jozef, Soo’s zoon, met de fabricage van cementvloeren. Boven zijn woning richt hij een toonzaal in, toen al toonaangevend in de streek. In 1953 wordt de eigen productie stopgezet en gaat het bedrijf zich toeleggen op de aan- en verkoop van Granitovloeren, Jura en Leisteen.

 

Nadat Jozef in 1960 overlijdt, komt de onderneming in handen van zijn petekind, Leon Hendrickx. Uit respect voor zijn voorganger houdt hij de naam ‘Van Houtven’ in stand en start met de import van keramische wand- en vloertegels uit Italië en Duitsland.

VanHoutven_historie.jpg
VanHoutven_Historiek.jpg

Sterke groei

In de daaropvolgende decennia maakt het bedrijf een sterke groei door als groothandel-distributeur, waardoor Van Houtven een belangrijke speler wordt op de Belgische markt. Ook de plaatsingsdienst wordt gestaag uitgebreid en is zeer aanwezig in openbare gebouwen, scholen, sporthallen, etc… Vanaf de jaren zeventig oriënteert het bedrijf zich ook steeds meer op de internationale tegelmarkt en wordt begonnen met het importeren van tegels uit Spanje. Later komen daar ook leveranciers bij uit onder meer Portugal, Brazilië en China. In 2000 wordt Eric Hendrickx, De zoon van Leon, de nieuwe zaakvoerder. Om te kunnen voldoen aan de steeds toenemende vraag, bouwt Van Houtven in 2011 in het Heistse industriepark een nieuw logistiek centrum met stockageruimte.

 

In 2015 zet Eric een stap terug en neemt Stef Suetens de leiding van de zaak over.

Hij werkt al sinds 1994 bij Van Houtven, aanvankelijk als vertegenwoordiger van de groothandel, en later ook als project manager. Stef staat samen met zijn trouwe medewerkers garant voor een onberispelijke service en een ruime ervaring in de tegelbranche. Inmiddels werd ook een nieuwe, frisse en aangename toonzaal ondergebracht in de nieuwe gebouwen aan de Misweg.

 

Dankzij de investeringen van de laatste jaren is Van Houtven meer dan ooit gewapend voor een succesvolle toekomst. Stef en zijn team staan klaar om zowel de consument als de professionals van dienst te zijn met een schitterend gamma vloer- en wandtegels van topkwaliteit.

Vragen over ons aanbod vloer- en wandtegels of Ceramic Parquet?

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.