Houtven tegels

Merknamen in de tuinbranche

Geplaatst op

Als het gaat om het ontwerpen, produceren en presenteren van een product, dan gaan hier altijd kosten mee gepaard. Dat geldt ook voor producten die gemaakt zijn voor in de tuin, zoals het bedrijf wat de planten heeft gekweekt, de aannemer die de tuin heeft aangelegd, de ontwerper van de tegels, et cetera. Bij de meeste producten zie je dat een merk vaak ergens op het eindproduct wordt weergegeven om te laten zien dat het product, en verschillende onderdelen en facetten ervan, zijn beschermd volgens het merkenrecht. Bij een tuintegel, een mooi gazonnetjes of een chique hekwerk is dit iets lastiger. Men wil natuurlijk niet dat op elke terrastegel een logo van de fabrikant staat. Of op elke stam van de coniferen een logootjes van de kwekerij. Toch is ook in de tuinbranche het merkenrecht van kracht. In deze blog delen we een paar dingen met je waarin ze verschillen van de meeste andere vormen van merkenrecht.

Kwekersrecht

Wist je dat plantenrassen in sommige gevallen beschermd zijn met een vorm van auteursrecht? Dit heet het kwekersrecht. Het is een vorm van auteursrecht waarbij een nieuw gekweekt plantenras beschermd kan worden. De reden hiervoor is dat het maken van een nieuw plantenras heel veel tijd, energie en geld kost. Om ervoor te zorgen dat degene die de investering betalen voor dit onderzoek en de uitwerking ervan uiteindelijk de vruchten kunnen plukken van hun inspanningen, bestaat het kwekersrecht.

De bedrijfsnaam van de tuinman

De tuinman werkt waarschijnlijk voor een onderneming. Als het een beetje een degelijke onderneming is heeft deze een bedrijfsnaam, een logo en andere zaken die hem van de concurrentie moeten onderscheiden. In sommige regio’s is er veel concurrentie en wil je graag als tuinman goed opvallen. Een geregistreerd merk zorgt ervoor dat tuinmannen met dezelfde achternaam niet elkaars klanten kunnen afpakken. 

Conclusie

In welke branche je ook werkzaam bent, het is en blijft belangrijk dat je je inspanningen en je reputatie kunt beschermen. Daarom is het advies om altijd je merknaam te laten registreren.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee langs verschillende opties van hout en tegels. Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ vanhoutventegels.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden