Houtven tegels

Het hoe en wat over aluminium

Geplaatst op

De komst van aluminium is er een horizon aan mogelijkheden geopend. Je vindt het materiaal in alle hoeken en gaten van onze moderne wereld terug. In deze blog willen we je een aantal dingen vertellen over aluminium en hoe je het kunt gebruiken. Lees snel verder en doe er je voordeel mee.

Aluminium en techniek

Wanneer we kijken in de elektronische apparaten dan zien we zeer veel aluminium daarin terugkomen. Aluminium geleidt goed en is zeer slijtvast. Daarom is er ook zoveel gebruik van gemaakt. Niet alleen in de elektrotechniek wordt dit materiaal gebruikt, ook op de bouwplaats is het een veel geziene verschijning. Er worden bijvoorbeeld steigers van aluminium gemaakt waarmee op grote hoogte gewerkt kan worden. In  vergelijking met staal is aluminium veel lichter, gelukkig is het wel heel sterk, waardoor dit hoogtewerk mogelijk is.

Aluminium in de maritieme sector

Niet alleen op het droge is aluminium een veelgebruikt materiaal, want ook in de maritieme sector wordt het op allerlei wijzen gebruikt. In vergelijking met ijzer of staal is aluminium zeer waterbestendig, er ontstaat wel een bepaalde corrosie, maar anders dan bij staal en ijzer komen er geen gaten in het materiaal, de corrosie is de beschermlaag voor het materiaal. Het zoute water van de zee heeft zodoende geen vat op aluminium waardoor onderdelen van aluminium of zelfs complete vaartuigen veel langer meegaan en minder onderhoud vragen

De beschikbaarheid van aluminium

Niet alleen de multifunctionele toepasbaarheid van aluminium is de reden waarom het zo vaak gebruikt wordt, ook de veelvuldige beschikbaarheid en de relatief eenvoudige wijze waarop het gedolven kan worden, vooral in Suriname en Australië, maakt het een gewild materiaal om te gebruiken in verschillende sectoren. De aanschafprijs van het materiaal is niet hoog vanwege al deze factoren. Een ideaal materiaal dus!

De bewerking van aluminium

Om aluminium op een goede wijze te gebruiken, is er een speciale zaag nodig, dit kan een handzaag zijn, maar bewerkingsmachines zijn ook veelvoorkomende middelen om de juiste afmetingen en vorm aan aluminium te geven. Het materiaal kan ook gegoten worden in verschillende vormen met behulp van een mal. Dan wordt het materiaal eerst gesmolten om het vervolgens in een mal weer een nieuwe vorm te geven. Tot zover de informatie over aluminium. Blijf ons volgen voor meer interessante gegevens over materialen die je kunt gebruiken in doe-het-zelf-projecten en de bouw.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee langs verschillende opties van hout en tegels. Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ vanhoutventegels.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden