Houtven tegels

5 redenen waarom jij vloerverwarming nodig hebt

Geplaatst op

Wanneer je een nieuwe vloer gaat uitkiezen, is dat ook het beste moment om vloerverwarming te overwegen. In deze blog geven we je 5 redenen waarom jij vloerverwarming nog hebt. 

  1. Te combineren met allerlei soorten vloeren

Vloerverwarming is met ontzettend veel soorten vloeren te combineren. Je beperkt jezelf dus bijna niet binnen de keuze hoe je nieuwe vloer eruit gaat zien. Het maakt niet uit of je kiest voor een houten vloer, keramische tegels of een andere vloer. 

Het klinkt misschien wel logisch, maar wist je dat vloerverwarming ook te combineren is met gietvloeren? G-vloeren vertelt er op hun website meer over.  

  1. Energiezuinig

Iedereen bespaart graag op de kosten, en dat kan met een vloerverwarming! Een traditionele radiator moet op een hoge temperatuur draaien om een ruimte warm te krijgen, terwijl dat voor een vloerverwarming wel minstens de helft is. Hij gebruikt dus minder energie. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.

  1. Geen radiatoren meer in het zicht

Wat voor velen ook een voordeel is, is het feit dat je geen last meer hebt van radiatoren. Je hebt geen radiator meer aan je muur hangen, waardoor je deze ruimte kan gebruiken voor een andere spullen. 

  1. Het is veiliger dan een radiator

Heb je kleine kinderen? Dan kan een radiator soms een beetje gevaarlijk zijn. Ze kunnen scherpe randen hebben en worden behoorlijk warm. Bij een vloerverwarming is er niks waar een kind zich aan kan verwonden. 

  1. Beter met allergieën

Heb je last van allergieën? Dan is een vloerverwarming ook nog een goede aankoop. Bij een vloerverwarming vindt er minder luchtcirculatie plaats, waardoor huisstofmijt minder door de ruimte verspreidt. 

Conclusie

In alle opzichten is een vloerverwarming de juiste keuze voor bij je nieuwe vloer. Waar je alleen wel rekening mee moet houden, is dat de hoogte van de vloer iets hoger uitkomt en dat de installatietijd even wat tijd inneemt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee langs verschillende opties van hout en tegels. Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ vanhoutventegels.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden