Houtven tegels

5 mooie en fleurige typen bloemen en planten voor in je tuin

Geplaatst op

Naast de populaire madeliefjes, tulpen en rozen bestaan er nog veel meer soorten bloemen. Hieronder vind je een lijst met mooie en fleurige bloemen voor in je tuin.

Ballonklokje – Platycodon grandiflorus

Zoals de naam al aangeeft, lijken deze prachtige bloemen – die in blauwe, witte en roze tinten te verkrijgen zijn – op luchtballonnen voordat ze tot bloei komen. Hoewel ze het goed doen met volle zon, kunnen ze ook gedijen in gedeeltelijke schaduw.

Guldenroede

De Guldenroede is een opvallende gele plant die de voorkeur geeft aan volle zon en een goede gedraineerde grond.

Sumak

De Sumak is een type struik die behoort tot de pruikenboomfamilie. De struik kan wel tot ongeveer 3 meter hoog worden. Ook in de winter is deze struik bijna geheel groenblijvend. In het wild zijn deze struiken vooral te vinden rondom het Middellandse Zeegebied. Dahlia Dahlia’s zijn erg sterke bloemen, die in verschillende kleuren te krijgen zijn. Ook na de zomer staan de bloemen er nog mooi bij. De knol van de

Dahlia

kun je het beste eerst in een pot poten, vanaf half mei kun je ze vervolgens in de grond planten. Als je de Dahlia meteen in de grond wilt zetten, is rond half april de beste tijd. Aan het einde van de zomer zul je de Dahlia zien bloeien.

Celosia

Nog een knaller met kleuren is de Celosia. De plant is verkrijgbaar in meerdere soorten, die er allemaal net even anders uitzien. Hij wordt ongeveer 35 – 40 cm hoog en ruikt licht kruidig. De plant is redelijk makkelijk te onderhouden. Het enige wat deze plant nodig heeft is voldoende water. Het is mogelijk deze plant zowel binnen als buiten te zetten.

Mooie tuintegels

Nu je de juiste bloemen hebt uitgekozen die er mooi uitzien in de tuin, kunnen andere tuintegels en een nieuwe tuinset niet ontbreken. Kijk voor de mooiste tegels op www.onlinebestrating.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee langs verschillende opties van hout en tegels. Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ vanhoutventegels.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden